שלום.
הגעת להודעה זו עקב לחיצת קליק ימני על העכבר ופתיחת תפריטי העכבר. מערכות המידע של האתר ובהן מאמרים וה"ויקיפיש" מוגנים ע"י זכויות יוצרים. כל מאגרי המידע של האתר נבנו לאחר עבודות איסוף ומחקר עמוקות, במטרה לקדם את התחביב ולהעשיר את הידע של הגולשים והחובבים. אי לכך כל מאגרי המידע הינם קניינו הרוחני של האתר וככזה מוגן בזכויות יוצרים. מאגרי מידע הינם כל חומר כתוב המצוי על גבי האתר הכולל בין השאר: מאמרים, מחשבונים, "וויקיפיש" ואינדקסים למיניהם, פרטים על הצוות וכל חומר כתוב או בתמונות המועלה לאתר על ידי צוות האתר או מיופה כוחו לכלל שרתי האתר. כל מאגרי המידע המופיעים על גבי האתר הינם רכושו הבלעדי של האתר ואין לעשות בהם שימוש ללא אישור בעל האתר. אין להעתיקם או להפיצם ללא אישור מבעל האתר אלון ברזילי. שימוש שלא כדין במאגרי המידע יגרור אחריו הפעלת סנקציות משפטיות מכוח החוק.

המשך גלישה נעימה!
Aquarium
כתבה יומית 1
כתבה יומית 1

טיפולי הקרנות בעלות של עשרות אלפי שקלים עשויים להציל את חייה של הכלבה לני מגבעתיים, הסובלת מגידול במוח. בעלת הכלבה מעוניינת להטיסה לניו-יורק, אך מסתבר כי לא קלה הדרך להובלת הכלבה החולה לצידה במטוס
המשך
המפגש הבא
בקרוב
מיקום: 

 

רוצה לפרסם ?
054-6712369

: דג קרב HALF MOON / שני דוידוביץ'

מאמרי דגי נוי כללי

מקורו של דג הקרב הסיאמי Betta splendens הינו מדרום-מזרח אסיה: תאילנד, קמבודיה, לאוס, וייטנאם ומלזיה. התאיים החלו בביות דגי קרב כבר לפני זמן רב. אין נתונים מדויקים אבל מדובר כנראה בלמעלה מ- 150 שנה. הם נצלו את התכונות של הזכרים להילחם אחד בשני לצורך תחרויות קרב והימורים כמו שעושים בתרנגולי קרב. מנהג שנמשך עד היום. התאיים מכנים את דגי הקרב בשם "פלה-קאת". "פלה" = "דג", "קאת" = "נושך". היום הכינוי פלה-קאת מתייחס לדגי הקרב בעלי הסנפירים הקצרים הדומים בצורם גופם לדגי הקרב המקוריים מהטבע.




מקורו של דג קרב הסיאמי Betta splendens הינו מדרום-מזרח אסיה: תאילנד, קמבודיה, לאוס, וייטנאם ומלזיה. התאיים החלו בביות דג קרב כבר לפני זמן רב. אין נתונים מדויקים אבל מדובר כנראה בלמעלה מ- 150 שנה. הם נצלו את התכונות של הזכרים להילחם אחד בשני לצורך תחרויות קרב והימורים כמו שעושים בתרנגולי קרב. מנהג שנמשך עד היום. התאיים מכנים את דגי הקרב בשם "פלה-קאת". "פלה" = "דג", "קאת" = "נושך". היום הכינוי פלה-קאת מתייחס לדגי הקרב בעלי הסנפירים הקצרים הדומים בצורם גופם לדגי הקרב המקוריים מהטבע.
דגי הקרב הראשונים הגיעו לאירופה (גרמניה) בסוף המאה ה-19 ולאמריקה בתחילת המאה ה-20.
ב-1927 הגיעו לאמריקה דגי הקרב הראשונים בעלי סנפירים ארוכים VEILTAIL אשר בנוסף הינם גם בעלי צבעים עזים יותר. הכלאות אלו, שפותחו במזרח, הם אלו שנקלטו בתחביב ואותם אפשר למצוא באופן קבוע בחנויות. בדיוק כמו שקרה עם גופים ודיסקוסים דגי הזהב וכו' - כמעט לא רואים את ה-דגים עם הצורה המקורית מהטבע, אלא הכלאות ווריאציות צבעוניות של דגים אלו מעשה ידי אדם.

ב- 1992 בתחרות של INTERNATIONAL BETTA CONGRESS באלבאמה שבארה"ב זכה בפעם הראשונה ב- BEST OF SHOW דג קרב המכונה HALF MOON ואריאציה חדשה שפותחה לאחר שנים של שיתוף פעולה של מגדלים מצרפת שוויץ וארה"ב. מאז הזכייה בתחרות התחיל שיגעון HALF MOON שנמשך עד היום. הדגים המכונים הלף-מון הם בעלי סנפיר זנב שנפתח לזווית של 180 מעלות בעל קצוות ישרים הנותן את הרושם של חצי עיגול מושלם שמזכיר חצי ירח. הסיבה שההלף-מון כל כך מבוקש היא שמתקבלים מהטלה רק מס' דגיגים בודדים הלף-מון, וזאת גם אם שני ההורים הם מטיפוס הלף-מון. כל שאר הדגיגים יהיו בעלי זנבות עם זווית פתיחה של 120-170 מעלות המכונים דלתא וסופר דלתא. זאת גם הסיבה שלא תראו הלף-מון אמיתי (180 מעלות וקצוות ישרים) בחנויות. ניתן להשיג אותם רק ממגדלים מקצועיים שמתמחים בגידולם.

בנוסף להלף-מון, ולווייל-טייל הנפוץ בחנויות, ולפלה-קאת בעל הסנפירים הקצרים, קיימות צורות זנב נוספות: הקראון טייל בעל הסנפירים הגזורים שפותח לאחרונה ע"י מגדלים אינדונזיים, הדאבל טייל עם הזנב הכפול והרוונד טייל עם זנב מעוגל. אולם אף אחד מהוריאציות לא הגיע למעמד של ההלף-מון הן בציבור המגדלים והן בתחרויות בין לאומיות, וכנראה מסיבה מוצדקת. הקושי לקבל הלף-מון אמיתי עם 180 מעלות וקצוות ישרים ומדויקים מהווה אתגר אפילו למגדלים מקצועיים.


דג קרבדג קרב

דג קרבדג קרב

דג קרבמזון חי - דג קרב

דגי קרבחדר דגים - דג קרב 



מקורות:
SIAMESE FIGHTING FISH the book by Dr. Gene Lucas
FLAIR MAGAZINE –IBC-INTERNATIONAL BETTA CONGRESS
www.bettysplendens.com
http://vanriel.myadsl.nl/
www.bettas-jimsonnier.com
www.midwestbettaclub.com
www.atisonbetta.com
http://www.bluebetta.com/
http://www.siamimbellis.com/
www.ibcbettas.org

פורסם בתאריך רביעי, 14 במאי בשעה 18:26:54 על ידי alon
בחר נושאים אשר קשורים לכתבה זו

מאמרי דגי נוי כללי

הצג הודעות חדשות
פרסומות דגי נוי
כתבה יומית 2
כתבה יומית 2

מקווה מים ביער שרשרת בדרום שזוהם על ידי אלמונים, גרם למותן של יותר מ-100 כבשים שלגמו מהמים. רועה הצאן שהגיע לרעות את הכבשים באזור, נותר חסר אונים וצפה בכבשים מתות בזו אחר זו. החשש: הרעלת משנה שתפגע בחיות בר שיגיעו לאכול מהפגרים. המשטרה פתחה בחקירה
המשך
סרט יומי
סיקור מפגש אחרון

תמונה

מפגש דג העיר ראשל"צ-2.16.12