דג-תולעי קמח/שחרורית הקמח-ויקיפיש -אינדקס דגי נוי אתר אקווריום
שלום.
הגעת להודעה זו עקב לחיצת קליק ימני על העכבר ופתיחת תפריטי העכבר. מערכות המידע של האתר ובהן מאמרים וה"ויקיפיש" מוגנים ע"י זכויות יוצרים. כל מאגרי המידע של האתר נבנו לאחר עבודות איסוף ומחקר עמוקות, במטרה לקדם את התחביב ולהעשיר את הידע של הגולשים והחובבים. אי לכך כל מאגרי המידע הינם קניינו הרוחני של האתר וככזה מוגן בזכויות יוצרים. מאגרי מידע הינם כל חומר כתוב המצוי על גבי האתר הכולל בין השאר: מאמרים, מחשבונים, "וויקיפיש" ואינדקסים למיניהם, פרטים על הצוות וכל חומר כתוב או בתמונות המועלה לאתר על ידי צוות האתר או מיופה כוחו לכלל שרתי האתר. כל מאגרי המידע המופיעים על גבי האתר הינם רכושו הבלעדי של האתר ואין לעשות בהם שימוש ללא אישור בעל האתר. אין להעתיקם או להפיצם ללא אישור מבעל האתר אלון ברזילי. שימוש שלא כדין במאגרי המידע יגרור אחריו הפעלת סנקציות משפטיות מכוח החוק.

המשך גלישה נעימה!
Aquarium
Warning: preg_match(): Unknown modifier '2' in /home/discus/public_html/includes/counter.php on line 95
שם מדעיTenebrio Molitor
שם עבריתולעי קמח/שחרורית הקמח
שם לועזיmealworms
מיקום גיאוגרפיאירואסיה (במקור)
כלליתולעי קמח הן לא באמת תולעים אלא מצב הזחל של חיפושית הנקראת שחרורית הקמח. תולעי קמח נקיים, קלים לגידול, ומהווים תוספת מזון/חלבון מן החי. בתולעי הקמח אחוזי שומן וחלבון גבוהים: 35% חלבון. מקורם ביבשת אירואסיה (אירופה ואסיה) אך בעקבות נדידת האדם היא נפוצה בכל העולם. את הדגים שלנו נאכיל בתולעים אלו, גם מגדלי בעלי כנף משתמשים במזון עתיר חלבונים זה.
כמה עובדות ואמצעי זהירות על תולעי קמח:
* תולעי קמח יכולות להרוס בתים מעץ ע"י אכילת העץ וע"י ריכוך היסודות שלו בגלל המחילות שהן עושות באדמה, בדומה לטרמיטים.
* כל מגדל שמאכיל בתולעי קמח צריך לקחת בחשבון שתולעי קמח עלולות להיות פונדקיות של תולעת סרט, תולעת ערקה (טפיל) מסוג Tapeworm המסוכנות לבעלי-חיים ולבני אדם.
* אם אתo רואים תולעים לבנות אלו הן תולעים שהשילו את "עורן" כמה דקות קודם לכן.
* במידה ולחיפושיות לא יהיה ירק זמין לאכול הם יאכלו אחת את השנייה !!!
* חשוב לשמור על היגיינה, לאחר הטיפול בתולעים שטוף את ידייך !!!
לתולעת כמה שלבי התפתחות:
ביצה--->זחל (לארווה)--->גולם--->חיפושית.
יש לשמור מספר כלים עם שלבים שונים בהתפתחות בכדי לשמר קבוצת רבייה. לאחר שהחיפושית מתרבות ניתן לסלקן שכן הן סיימו את תפקידן מכיוון שאורך חייהן הוא בין 60-80 יום. את הדגים נאכיל עם התולעים כאשר הן במצב זחל-לארווה.
תנאי האקווריוםש להשיג מיכל פלסטיק, רצוי שהמיכל יהיה גבוה כדי שהתולעים והחיפושיות יישארו בפנים. יש למלא את הקערה בכמה סנטימטרים של מזון אפרוחים או מזון אחר המכיל פרוטאין בריכוז גבוה. שימוש בסובין נחשב לטעות נפוצה שכן הסובין מכיל חומצה פיטית המונעת מהלוורות לספוג סידן ומעכבת את התפתחותן התקינה. אין למלא את הקערה עד לקצה היות שנזדקק למרחב זה. המצע הינו חלק חשוב בקמת מושבת התולעים שכן הוא יספק להן את כל צרכיהן. יש להוסיף על גבי המצע לחם יבש שישמש כמצע להטלת הלארוות ע"י החיפושיות. לאחר שמוסיפים את הלארוות יש לכסותם עם מגש של ביצים מקרטון שייתן להם מכסה ומקום מרבץ. לפני שמכסים יש לשים מזון צמחי סופח לחות כדוגמת תפוח אדמה או גזר. הלחות מזמינה קרדיות שעל אף שאינן מזיקות, הן יחסלו את המצע במהירות וידיפו ריח רע. את הירק יש לשים פעם בשבוע ולהחליפו לאחר יום וחצי לכל היותר. בכדי לעודד רבייה יש לדאוג לטמפ' של 28-30 מעלות. את הלארוות הראשונות שקיבלנו יש לשמור במיכל עד אשר תהליך ההפיכה לחיפושית (עד כ-35 ימים מזחל ועד לחיפושית) יושלם בכדי שמחזור החיים ימשיך.
הבחנה בין המיניםהנקבה מעט עגלגלה מהזכר. אם יש לכם אפשרות, ניתן לצפות כי הזכרים מרבים לרדוף אחר הנקבות כחלק מן החיזור.
גודל פוטנציאלי3 ס"מ
תזונההלארוות ניזונות מן המצע ומירקות הטריים, לאחר בקיעת הביצים יש להרבות בהחלפת הירקות הטריים למניעת לחות ותזונה נאותה.
שותפים לאקווריוםאין לשכן עימם שותפים אשר יראו בהם מזון.
מזגשקט ורגוע
מזג תוך-מינישקט ורגוע
רבייההזכר ירדוף אחר הנקבה ולאחר שיזדווג עימה יוטלו ביצים על הלחם היבש ובקרקעית המיכל. הביצים יבקעו לאחר כ-10-12 יום. לאחר מכן יהפכו לזחל לעוד כ-12-50 יום. לאחר מכן יהפוך הזחל לגולם תהליך שיכול לקחת עד כ-20 יום. לאחר מכן הגולם יהפו לחיפושית והשלמת/התחלת מחזור חדש.
איזור מחיהאיזור מחיה
שכיחות בחנויותשכיח אצל חוות ריבוי וחוות לבעלי כנף.
טמפרטורהחום המים
חומציותחומציות
KH2 עד 14
קושי גידולבינוני
כותבevox
כמות צפיות4257
קישור לפרופיל
תמונות נוספות