דג-גאופגוס סטיינדכנרי-ויקיפיש -אינדקס דגי נוי אתר אקווריום
שלום.
הגעת להודעה זו עקב לחיצת קליק ימני על העכבר ופתיחת תפריטי העכבר. מערכות המידע של האתר ובהן מאמרים וה"ויקיפיש" מוגנים ע"י זכויות יוצרים. כל מאגרי המידע של האתר נבנו לאחר עבודות איסוף ומחקר עמוקות, במטרה לקדם את התחביב ולהעשיר את הידע של הגולשים והחובבים. אי לכך כל מאגרי המידע הינם קניינו הרוחני של האתר וככזה מוגן בזכויות יוצרים. מאגרי מידע הינם כל חומר כתוב המצוי על גבי האתר הכולל בין השאר: מאמרים, מחשבונים, "וויקיפיש" ואינדקסים למיניהם, פרטים על הצוות וכל חומר כתוב או בתמונות המועלה לאתר על ידי צוות האתר או מיופה כוחו לכלל שרתי האתר. כל מאגרי המידע המופיעים על גבי האתר הינם רכושו הבלעדי של האתר ואין לעשות בהם שימוש ללא אישור בעל האתר. אין להעתיקם או להפיצם ללא אישור מבעל האתר אלון ברזילי. שימוש שלא כדין במאגרי המידע יגרור אחריו הפעלת סנקציות משפטיות מכוח החוק.

המשך גלישה נעימה!
Aquarium
Warning: preg_match(): Unknown modifier '2' in /home/discus/public_html/includes/counter.php on line 95
שם מדעיGeophagus steindachneri
שם עבריגאופגוס סטיינדכנרי
שם לועזיגאופגוס
מיקום גיאוגרפיריו מגדלנה בקולומביה, אגן מָרָקָאיבּוֹ בוונצואלה
כללידוגר פה מדרום אמריקה שהתגלה בשנת 1910, דג זה חביב ושקט יחסית שחיוני מאד לניקוי המצע באקווריום ולכן מומלץ להשתמש במצע חולי. דג שמתרבה בקלות רבה ודורש מים באיכות טובה, לכן מומלץ לבצע שאיבות רפש רבות והחלפות מים תכופות.
תנאי האקווריוםיש להכין אקווריום של 150 ליטרים ומעלה עם גזעי סחף וצמחים גדולים ומצע חולי, מומלץ להוסיף חלוקי נחל ולבצע החלפות מים רבות.
הבחנה בין המיניםבדרך כלל הזכרים גדולים יותר מהנקבה, כמו כן לזכרים מתפתחת בליטה בצבע אדום על המצע וכן כתמים בצבע כתום בלחיים.
גודל פוטנציאלי15 ס"מ
תזונהמזונות יבשים צמחיים בשילוב מעט מאוד מזון בשרי, בטבע הם אוכלים כל חומר אכיל מתחתית הנהר. ניתן לשלב מזון חי כגון דפניות, ארטמיה, תולעי דם ועוד .
שותפים לאקווריוםניתן לשלב עם ציקלידים שקטים ורגועים באותו גודל.
מזגשקט ורגוע
מזג תוך-מיניאגרסיבי
רבייהלאחר תקופת חיזור קצרה הנקבה משחררת בין 30 ל 150 ביצים בצבע כתום על משטח חלק כגון אבן, הזכר יפרה את הביצים ומיד הנקבה תתחיל לדגור על הביצים בפיה לתקופה של כ 15-20 יום, לא להאכיל את הנקבה בזמן התקופה הזאת מחשש של בליעת הדגיגים. בזמן הדגירה הנקבה תשחרר את הדגיגים מדי פעם מפיה ומומלץ להאכיל אותם באוכל חי כגון דפניות, בסוף הדגירה הנקבה תמנע מהדגיגים לחזור לפיה והם יחלו לשחות בחופשיות.
איזור מחיהאיזור מחיה
שכיחות בחנויותמגיע מדי פעם לפעם.
טמפרטורהחום המים
חומציותחומציות
קושי גידולקל
כותבסבי
כמות צפיות6282
קישור לפרופיל
תמונות נוספות