דג-ארטמייה-ויקיפיש -אינדקס דגי נוי אתר אקווריום
שלום.
הגעת להודעה זו עקב לחיצת קליק ימני על העכבר ופתיחת תפריטי העכבר. מערכות המידע של האתר ובהן מאמרים וה"ויקיפיש" מוגנים ע"י זכויות יוצרים. כל מאגרי המידע של האתר נבנו לאחר עבודות איסוף ומחקר עמוקות, במטרה לקדם את התחביב ולהעשיר את הידע של הגולשים והחובבים. אי לכך כל מאגרי המידע הינם קניינו הרוחני של האתר וככזה מוגן בזכויות יוצרים. מאגרי מידע הינם כל חומר כתוב המצוי על גבי האתר הכולל בין השאר: מאמרים, מחשבונים, "וויקיפיש" ואינדקסים למיניהם, פרטים על הצוות וכל חומר כתוב או בתמונות המועלה לאתר על ידי צוות האתר או מיופה כוחו לכלל שרתי האתר. כל מאגרי המידע המופיעים על גבי האתר הינם רכושו הבלעדי של האתר ואין לעשות בהם שימוש ללא אישור בעל האתר. אין להעתיקם או להפיצם ללא אישור מבעל האתר אלון ברזילי. שימוש שלא כדין במאגרי המידע יגרור אחריו הפעלת סנקציות משפטיות מכוח החוק.

המשך גלישה נעימה!
Aquarium
Warning: preg_match(): Unknown modifier '2' in /home/discus/public_html/includes/counter.php on line 95
שם מדעיArtemia
שם עבריארטמייה
שם לועזיArtemia, brine shrimp
מיקום גיאוגרפיבכל העולם במים מליחים-לא באוקינוסים.
כלליהארטמייה מכילה המון מינים במשפחתה. היא בת למשפחת הסרטנאים וחיה במים מליחים/מלוחים. התיעוד הראשון בעולם לקיומה של הארטמייה היה אי שם בשנת 982 באגם אורמיה אצל חברינו האירנים. זהו מזון חי עתיר חלבונים שניתן ע"י מגדלים כמעט לכל סוג של דג, הן לדגיגים, הן לבוגרים ומשמש גם כזר רבייה ומחזק צבע. על פי רוב את הארטמייה מבקיעים. איך עושים זאת? יש כמה שיטות הנפוצה שבהם הי לקחת כלי בצורת קונוס ולהפוך אותו עם השפיץ כלפי מטה. להחדיר צינור חמצן לשפיץ ולדאוג שיהיה אטום לנזילות. על כל ליטר מים שמים כף מלח וצריך לשמור על טמפרטוה שבין 26 ל-28 מעלות. יש להוסיף 2 כפיות של ביצי ארטמייה ולאחר מכן להפעיל את החמצן. יש כאלו שמשתמשים במנורה ע"מ לשמור על טמפרטורה יציבה. לאחר כ-3 עד 5 שעות יבקעו הארטמייה הצעירים וניתן לפלות אותם מהמים (יש לסנן את קליפות הביצים) ולהאכיל איתם את הדגים. יש להוציא את הארטמייה באותו היום ולהאכיל איתה כי לאחר מכן היא גודלת לגודל שאינו מתאים להכלת דגיגונים. המיוחד אצל הארטמיות שהביצים יכולות להשמר בסביבה נטולת חמצן ומים לאורך שנים והן עמידות גם בטמפרטורות קיצוניות.

ניתן להאכיל ביצורון זה
תנאי האקווריוםעל פי רוב מחזיקים אותם במיכל עם מים מליחים בטמפרטטורת 26-28 מעלות.
הבחנה בין המיניםלמי שיצליח לזהות, הנקבה בעלת בטן עגולה יותר מהזכר, הזכר ארוך יותר.
גודל פוטנציאלי1 ס"מ
תזונההארטמייה ניזונה בעיקר מפלנקטון שהוא אוסף של אורגניזמים הנמצא בעיקר בסביבת מים מלוחים.
שותפים לאקווריוםאין לשכן עימה דגים שכן הם יראו בה כמזון.
מזגשקט ורגוע
מזג תוך-מינישקט ורגוע
רבייהמרגע שהקמנו מיכל של מיים מליחים/מלוחים שהמליחות שבהם היא בין 1018 ל1028 והמים מיוצבים תחת כל כללי המיכלים של מים מלוחים, הארטמייה בהנתן לה מזון ייעודי כדוגמת הפלנקטון תתרבה בלי בעייה ובקצב מסחרר ממש כמו שרימפס דנטיקולטה מהמיים המתוקים. הזכר מפרה את הנקבה ולאחר ההפרייה הנקבה מטילה את הביצים לכיוון הקרקע. כמו בהבקעה הביצים יבקעו תוך 3-5 שעות.
איזור מחיהאיזור מחיה
שכיחות בחנויותשכיח אצל בעלי חוות וחנויות.
טמפרטורהחום המים
חומציותחומציות
KH8 עד 16
קושי גידולקשה מאוד
כותבevox
כמות צפיות8399
קישור לפרופיל
תמונות נוספות